VoIP

Tegenwoordig kunnen MKB bedrijven er niet meer om heen, bellen via internet. Makkelijk, gebruiksvriendelijk, kostenbesparend en in te richten zoals u dat wilt. Wij geven u graag advies over zaken als ISDN, VoIP, telefooncentrales, randapparaten zoals headsets en toestellen en hosted telefonie. Vanuit onze praktijkervaringen blijkt dat veel bedrijven tientallen procenten op hun nota kunnen besparen zonder te hoeven inleveren op kwaliteit en bereikbaarheid. Maar wat is VoIP nou eigenlijk en hoe werkt het?

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol, maar wordt ook ‘internet bellen’ genoemd. VoIP is een technologie die IP-netwerken gebruikt voor een tweeweg-transmissie van telefoongesprekken via het internet of uw eigen lokale netwerk. Het bellen kan van computer naar computer, computer naar telefoon, of via telefoon naar telefoon. Het maakt niet uit waar het toestel staat: op kantoor, thuis, in een hotel in Italië, of een internetcafé in Berlijn. Zolang er internet beschikbaar is kunt u gewoon bellen met het desbetreffende Nederlandse telefoonnummer.

Laat een oproep doorschakelen naar de juiste persoon binnen uw bedrijf of meerdere VoIP-telefoons tegelijk. Doorschakelen naar een mobiele telefoon of een voicemail, het kan allemaal naar de organisatie worden ingericht. VoIP is uit te breiden met eindeloos veel mogelijkheden zoals keuzemenu’s, openingstijden, wachtrijen en koppelingen met bestaande systemen.